X

Hibaüzenet

OK

Ügyfélszolgálat!

06-80-202-112

H-Cs: 9:00-16:00
P: 9:00-14:00

A Korona igazi története

A Korona igazi története

A Ringier Axel Springer Bookazine Bestseller sorozatának hetedik darabja.

Kód: 3040

IDE KATTINTVA BELELAPOZHAT!

A demokrácia korszakában az örökletes monarchia egy anakronizmus, régmúlt kor maradványa. Ám éppen Angliában, a parlamentáris kormányzás szülőhazájában tartja magát a királyság – pedig számtalanszor megjósolták a bukását.
De mindannyian tévedtek: a brit királyság a 21. században is létezik. Éppúgy túlélt egy forradalmat, mint két világháborút és az Empire, a birodalom bukását – valamint azokat a botrányokat, amelyekbe a Windsor-dinasztia tagjai belekeveredtek. Míg Nagy-Britannia széthullása fenyeget az Európához való tartozás körüli csatározások kapcsán, a monarchia népszerűbb, mint valaha. És ez mindenekelőtt egyetlen személy érdeme: II. Erzsébet királynőé.
Születésének évében, 1926-ban valószínűtlen volt, hogy valaha is trónra lép. Édesapja a koronaherceg és a későbbi VIII. Eduárd öccse volt. A trónutódlás sorában az ő házasságban született gyermekei Erzsébet előtt álltak volna. Ezért a hercegnő nem is kapta meg a jövendőbeli államfőnek kijáró neveltetést, hanem a főnemesség tipikus képviselőjének életére készítették fel – mégpedig a 19. század szabályai szerint: Erzsébet soha nem járt iskolába, oktatását nevelőnők végezték. Taníttatásának menete akkor sem változott, amikor előreugrott a trónöröklés sorrendjében – nagybátyja, VIII. Eduárd lemondott a trónról az öccse javára, hogy feleségül vehessen egy többszörösen elvált amerikai nőt. Erzsébet apját, immáron VI. György királyt, azonban viszonylag rövid idő múltán elvitte a tüdőrák, a 25 éves koronahercegnő számára tehát nagyon korán érkezett el a trónra lépés pillanata 1952-ben.
Ez a Korona igazi történetéről szóló bookazine bemutatja a brit királyi család botrányokkal és válságokkal tűzdelt 20. századi történetét.

A kiadvány digitális formátuma ide kattitnva érhető el: 

Ha lemaradt A Sötét Turizmus Útikalauza kiadványról, IDE KATTINTVA megrendelheti!

 

A megrendelt és kifizetett kiadványt a megjelenést követő 2 héten belül a Sprinter Futárszolgálat kézbesíti.

Előfizetési ajánlatok

A Korona igazi története

1 990 Ft