Bookazine
A Vadnyugat könyve

A Vadnyugat könyve

A vadnyugat fogalmát a közgondolkodás többnyire a legtávolabbi egyesült államokbeli határvidéki településekkel azonosította, és különösen gyakran vonatkoztatta arra a hatalmas kiterjedésű, dombokkal, hegyekkel és sivatagokkal borított térségre, amely az amerikai folklórban a cowboyok, az indiánok, a postakocsik, a banditák és a földmérők világaként, a törvény határain épphogy csak kívül került emberek társadalmaként jelent meg.

Az amerikai határvidék legendái, történelmi eseményei olyannyira beágyazódtak az Amerikai Egyesült Államok kultúrájába, hogy a Régi Nyugat és különösen a western műfaj az amerikai nemzeti identitás egyik meghatározó epizódjává vált.

A nyugati fegyverforgatók nevei és hőstettei fontos szerepet játszottak az amerikai folklórban, a fikcióban és a filmekben. Puskáik, pisztolyaik és jelmezeik a gyerekek játékszereivé váltak a képzeletbeli lövöldözésekhez. A történetek óriási népszerűségre tettek szert Európában is, ám a számtalan golyóváltással teli vadnyugat képe túlzásokon alapuló mítosz volt. A tényleges fegyveres összetűzések inkább epizódszerűek, mintsem mindennaposak voltak, de amikor lövöldözésekre került sor, az okok változók voltak.

Erre a vadregényes tájra kalauzoljuk most olvasóinkat a tartalmas időtöltés reményében.

 

A megrendelt kiadványt az előfizetési díj beérkezését követő 2 héten belül a Sprinter Futárszolgálat kézbesíti.

3 490 Ft

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT HÍREINKRŐL, AJÁNLATAINKRÓL ÉS EXKLUZÍV AKCIÓINKRÓL!