X

Hibaüzenet

OK

Ügyfélszolgálat!

06-80-202-112

H-Cs: 9:00-16:00
P: 9:00-14:00

Középkori történelem

Középkori történelem

A Ringier Axel Springer Bookazine Bestseller sorozatának tizenkettedik darabja.

Kód: 3110

A korok közötti határok mesterséges választóvonalak, amelyek a történészek szüleményei, és arra szolgálnak, hogy könnyebben tájékozódjanak a múlttal foglalkozók. Az emberek régen nem tudták, mai meghatározásokkal élve, hogy milyen korban élnek, mert ezeket mi utódok találtuk ki utólag.

Az i. sz. 375-től vagy 476-tól kezdődő és 1000-ig tartó korszak a történelem egyik leghátrányosabban kezelt időszaka. Ez a sokszor elrettentésül szolgáló „sötét középkor” kora. A történészek által ma már korai középkornak nevezett időszakról nehéz lemosni a ráragadt kellemetlen elnevezést és a vele kapcsolatos tévhitet. A sötét kor kifejezés az 1330-as években alkotó Petrarcától származik, aki ezzel a latin irodalom hanyatlását kívánta érzékeltetni, a kulturális hanyatlás időszakát, amit egyfajta sajnálatos közjátéknak tekintett a kultúra virágzásának két nagy korszaka között. Tehát a humanisták az általuk oly csodált antik és a reneszánsz közé beékelődő ezer évet köztes, a barbárság uralta időszaknak tartották. Ma a történészek finomabban, pontosabban fogalmaznak, mert tudják, hogy a „sötét” középkorban ment végbe az a sokoldalú fejlődés a társadalmi élet minden területén – a technikában, a gazdaságban, a társadalomszerveződésben, a politikai struktúrában, a tudományban –, amelynek eredményeképpen az újkorban Európa lett a világ vezető civilizációja. 

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy a kiadvány a nyugalom megzavarására alkalmas fényképfelvételeket tartalmaz, megtekintése kiskorúak számára nem ajánlott!

A kiadvány digitális formátuma ide kattitntva érhető el: 

Ha lemaradt a Római Birodalom könyve kötetről, IDE KATTINTVA megrendelheti!

A megrendelt kiadványt az előfizetési díj beérkezését követő 2 héten belül a Sprinter Futárszolgálat kézbesíti.

Előfizetési ajánlatok

Középkori történelem

1 990 Ft